VALDAL LAYERS

The journey from vision to transformation is not always straight

Valdal Advokatfirma er et familieejet advokatfirma i København, som beskæftiger ca. 50 medarbejdere. Udover en juridisk afdeling, rummer Valdal også en afdeling for ejendomsadministration samt en inkassoafdeling. Valdal er grundlagt i 1937 og har altid været i familien Valdals ejerskab. Som mange andre brancher, har indtoget af ny teknologi forandret advokat området med på den ene side teknologi, der kan hjælpe advokater med at gøre ders arbejde hurtigere og på den anden side kunder, der har brug for hjælp til at forstå og leve op til de lovgivningsmæssige krav, de nye teknologier medfører for deres forretning. Dette har også Valdal kunne mærke.

Permanent Beta bliver involveret i udvikling af Valdals forretningen tilbage i 2016 med en antagelse om, at bedre kundeforstå­else vil skabe bedre forretning. Over en  længere periode udvikles og gennemføres herefter en omfatetnde og indvolverende proces for alle Valdals medarbejdere forankret i kunderejsen samt de bag­ved­liggende systemer og processer. Resultatet viser sig dog at handle om mere end bedre kundeforståelse, og 6 måneder efter den første workshop, står det klart for Valdals direktion, at et generatinsskifte er nødvendig for at være bedre rustet til fremtiden.

Permanent Beta systematiske afdækning af forretningsområderne samt Valdals styrker og svagheder, peger på behovet af en ny strategi samt en række deraffølgende strategiske indsats­områder.

I det næste halvår har vi hjulpet den nye CEO med at formulere nye strategiske mål for virksomheden, såvel som, at vi har udarbejdet business cases på alle indsatser. Det samlede indsatskatalog rummer store og betydningsfulde forandringer for Valdal, der med et nyt syn på virksomheden er klar til en transformation af såvel arbejdsgange som positionering og rollerfordelinger og ledelseform i forretningen.